Conform unei legende din secolul 19, Adevărul și Minciuna se întâlnesc într-o zi. Minciuna îi spune Adevărului: "Astăzi este o zi minunată!", Adevărul se uită pe cer și constată că ziua chiar era minunată. Ei petrec ceva timp împreună, ca mai apoi să ajungă la o fântână...
Acum cu toții trăim într-o lume a fițelor... Ce sunt fițele ?! Pretenții nefondate. O societate construită cu astfel de atitudini arată precum un castel de nisip ridicat foarte aproape de valurile mării....
Oamenilor le place adesea să-și găsească inamicul din afară, pe care ar putea să-l învinovățescă pentru toate problemele lor.
Confucius (28 septembrie 551 î.Hr. - 479 î.Hr.) a fost unul dintre cei mai importanţi filosofi din istoria Chinei. Teoriile sale au avut un mare impact asupra societăţii, multe din ideile acestuia aplicându-se cu succes şi astăzi. Filosofiile sale erau legate de moralitatea personală, corectitudinea relaţiilor sociale, guvernamentale și justiţie.
O pisică bătrână, înțeleaptă, s-a întins pe iarbă ca să se încălzească la soare. Brusc, un pisoi mic și agitat trecu pe lângă ea. S-a întors, răsucinduse pe lângă pisică, apoi a sărit rapid și a început să alerge din nou în cercuri.
V-ați întrebat vreodată, de ce ascultați muzică tare, sau de ce vă place să vizionați filme? Îți oferă plăcere? Sau poate este un înlocuitor al plăcerii reale?
Dacă întradevăr ai hotărât să renunți la fumat, nu să te lași de fumat... Da, anume să renunți - ceea ce ar însemna să o faci pentru totdeauna, să te lași de fumat o poți face la nesfârșit, în fiecare zi, după fiecare țigară fumată. Mintea percepe această frază in sens direct, ca să te să te lași, mai întâi ar trebui să fumezi.
Cu toții suntem supuși opiniei publice, indiferent dacă conștientizăm sau nu acest lucru. Uneori nu acordăm atenție părerilor altora, iar alteori ne doare foarte mult, atât de mult încât această părere rămâne o mare rană în inimile noastre.
Dialogul intern poate fi definit ca fiind o comunicare a unei persoane cu ea însăși , elementul conversației interne care asigură dialogismul conștiinței este considerat reflecție, care are la bază concentrarea atenției unei persoane asupra experienței și condiției subiective.
Toată lumea ar trebui să citească această parabolă înțeleaptă, deoarece conține întregul sens al problemelor noastre. Citește și fii mai înțelept!
Garantează banii fericirea, sau sărăcia lipsa fericirii ?
În practică întîlnim bogați dar în același timp - nefericiți, și săraci la fel de dezamăgiți. Și invers.
De ce uneori ni se pare că nu vom înteplini până la urmă sarcina propusă?! Pentru că este prea greu, nu suntem pregătiți pentru așa ceva, poate ne temem să părăsim zona de confort sau nu avem energie destulă pentru a merge până la capăt... Care este efecul conservării energiei pe plan fizic și pe plan mental ?!
Oamenilor le place adesea să-și găsească inamicul din afară, pe care ar putea să-l învinovățescă pentru toate problemele lor.
Conform unei legende din secolul 19, Adevărul și Minciuna se întâlnesc într-o zi. Minciuna îi spune Adevărului: "Astăzi este o zi minunată!", Adevărul se uită pe cer și constată că ziua chiar era minunată. Ei petrec ceva timp împreună, ca mai apoi să ajungă la o fântână...
În prezent, teoria „Big Bang” este considerată punctul de vedere științific dominant privind nașterii universului. Cu toate acestea, nu toți oamenii de știință sunt de acord cu această teorie. Pe parcursul ultimelor observații, astronomii au reușit să filmeze procesul nașterii unei noi planete, ceea ce ne-ar permite să ne extindem înțelegerea despre procesele care au loc în interiorul planetelor și a întregului Univers.
În tradiția populară românească ursul era considerat un terapeut de seamă care vindeca durerile de spate și vindeca frica copiilor cu fire de păr din blana lui afumată.
Știai că busola magnetică este inutilă în regiunile polare ?! Dar cum se orientau atunci popoarele nordice? O metodă inedită folosită de către vikingi cu sute de ani în urmă, a fost redescopeită abia in secolul XX.
Pe lângă faptul ca vikingii adesea sunt priviți ca niște tâlhari grosolani, aceștia mai sunt considerați și bravi marinari, care nu știau de busola magnetică dar în același timp se orientau perfect pe mare, navigând până în Groenlanda și America de Nord.
Împăratul Nero (anii 35 e.n și 68 e.n), a dorit să devină campion olimpic. În anul 67 e.n. el a decis să participe la cursa carelor de luptă. Carul său a fost tras de zece cai, dar nu de patru după cum prevedea regulamentul, iar intr-un final pentru ași asigura victoria, adversarilor li sa interzis participarea la cursă. Totuși acesta nu a putut incheia cursa, cazând din car, din cauza că era foarte beat, însă cu ajutorul slugilor a fost târât până la finiș și a fost desemnat campion.