Legendă: Adevărul și minciuna.
01 Sep 2020 05:25 22 Curiozități

Conform unei legende din secolul 19, Adevărul și Minciuna se întâlnesc într-o zi. Minciuna îi spune Adevărului: "Astăzi este o zi minunată!", Adevărul se uită pe cer și constată că ziua chiar era minunată. Ei petrec ceva timp împreună, ca mai apoi să ajungă la o fântână...

Mai mult
Despre lumea „fițelor” - pretențiile nefondate a multora dintre noi.
01 Aug 2020 06:38 27 Prosperitate

Acum cu toții trăim într-o lume a fițelor...  Ce sunt fițele ?! Pretenții nefondate. O societate construită cu astfel de atitudini arată precum un castel de nisip ridicat foarte aproape de valurile mării....

Mai mult
Despre cel mai mare dușman al omului.
19 Iul 2020 17:15 40 Filosofie

Oamenilor le place adesea să-și găsească inamicul din afară, pe care ar putea să-l învinovățescă pentru toate problemele lor.

Mai mult
1 2 3 ... 16 17 »

Motivație
Parabolă: Cum să prinzi fericirea ?!
22 Iun 2020 20:57 49

O pisică bătrână, înțeleaptă, s-a întins pe iarbă ca să se încălzească la soare. Brusc, un pisoi mic și agitat trecu pe lângă ea. S-a întors, răsucinduse pe lângă pisică, apoi a sărit rapid și a început să alerge din nou în cercuri.

Detalii
9 teorii ale lui Confucius care te vor face să-ți schimbi priorităţile în viaţă
19 Iul 2020 12:54 37

Confucius (28 septembrie 551 î.Hr. - 479 î.Hr.) a fost unul dintre cei mai importanţi filosofi din istoria Chinei. Teoriile sale au avut un mare impact asupra societăţii, multe din ideile acestuia aplicându-se cu succes şi astăzi. Filosofiile sale erau legate de moralitatea personală, corectitudinea relaţiilor sociale, guvernamentale și justiţie.

Detalii
Cum să renunți la fumat? Câteva strategii care vă pot ajuta.
31 Mai 2020 10:31 59

Dacă întradevăr ai hotărât să renunți la fumat, nu să te lași de fumat... Da, anume să renunți - ceea ce ar însemna să o faci pentru totdeauna, să te lași de fumat o poți face la nesfârșit, în fiecare zi, după fiecare țigară fumată. Mintea percepe această frază in sens direct, ca să te să te lași, mai întâi ar trebui să fumezi.

Detalii
Parabolă: Cunoaște-ți valoarea! Tu cum ești apreciat ?!
30 Mai 2020 07:56 80

Cu toții suntem supuși opiniei publice, indiferent dacă conștientizăm sau nu acest lucru. Uneori nu acordăm atenție părerilor altora, iar alteori ne doare foarte mult, atât de mult încât această părere rămâne o mare rană în inimile noastre.

Detalii
Despre corelația dintre emoții și motivație
19 Iun 2020 22:19 48

V-ați întrebat vreodată, de ce ascultați muzică tare, sau de ce vă place să vizionați filme? Îți oferă plăcere? Sau poate este un înlocuitor al plăcerii reale?

Detalii
Filosofie - Psihologie
Banii aduc Fericirea ?!
23 Iun 2020 21:17 48

Garantează banii fericirea, sau sărăcia lipsa fericirii ?
În practică întîlnim bogați dar în același timp - nefericiți, și săraci la fel de dezamăgiți. Și invers.

Detalii
Parabolă : „Pune paharul jos! ” Care ar trebui să fie atitudinea corectă față de probleme ?!
30 Iun 2020 21:16 48

Toată lumea ar trebui să citească această parabolă înțeleaptă, deoarece conține întregul sens al problemelor noastre. Citește și fii mai înțelept!
 

Detalii
Învățați din perspectiva „prezentului” pentru a vă evalua pozitiv trecutul
01 Mai 2020 10:11 66

- Relația cu experiența trecută este cel mai important indicator al înțelepciunii umane. Anume experiența prin care ați trecut va permite să preveniți repetarea greșelilor pe care le-ați făcut anterior.

Detalii
Câteva reguli de succes și reguli de evitare a eșecului în viață
20 Iun 2020 07:25 44

În viață, adesea ne conducem după anumite reguli, prin care poți obține succesul și să trăiești în armonie cu tine însuți și cu lumea din jurul tău, de asemenea, există zone de eșec care ar trebui evitate. Despre acest lucru scriem în articolul dat.

Detalii
Experimentul Rosenhan - despre a fi sănătos mintal în locuri pentru nebuni.
08 Iul 2020 21:47 39

Experimentul Rosenhan este un experiment celebru realizat în 1973 în SUA de psihologul David Rosenhan care a pus la îndoială validitatea diagnosticului psihiatric. Rezultatele sale au fost publicate de revista Science în articolul „Mental Healthy at the Site of Crazy People” (Sănătos mintal în locuri pentru nebuni). Această publicație este considerată un articol critic important și semnificativ asupra diagnosticărilor psihiatrice.

Detalii
Curiozități
Suricata - un animăluț drăguț și amuzant ... (Foto + Video)
28 Iun 2020 42 Curiozități

Vă mai amintiți de drăguțul Timon din serialul animat „Timon și Pumba”? Acesta este o suricata - un mamifer mic, membru al familiei mangustelor. De ce în poze apar mereu amuzante stând în picioare ? Unde se îndreaptă privirea lor? Ești curios să afli detalii despre viața acestor animale, și de ce  mai sunt numite și „îngerul soarelui.”

Mai mult
Cel mai bun scenariu de 10 secunde, sau cel mai interesant pariu...
27 Iun 2020 55 Curiozități

O scurtă istorie despre cum Tonino Guerra - legendarul scenarist, poet și scriitor care a colaborat cu cei mai mari regizori ai secolului XX, a câștigat un pariu cu renumitul regizor și scenarist Federico Fellini.

Mai mult
Tablourile tridimensionale ale lui Sergi Cadenas, care nu lasă pe nimeni indiferent. (Foto + Video)
07 Iun 2020 55 Curiozități

Sergi Cadenas a descoperit un mod nou de a crea, picteză pe ulei lucrări tridimensionale, care în funcție de unghiul pe care îl privești, imaginea se schimbă.

Mai mult
Aruncarea ciocanului - cum distracția fierarilor irlandezi a devenit o disciplină sportivă ?!
23 Mai 2020 64 Curiozități

O legendă irlandeză spune că doi fierari după o zi grea de muncă au decis să meargă la barul din apropiere, însă înnainte de toate au decis să încheie un pariu - cine aruncă ciocanul mai departe, cel care pierde face cinste câștigătorului.

Mai mult
Cum împăratul Nero a fost desemnat campion olimpic.
04 Iul 2020 47 Curiozități

Împăratul Nero (anii 35 e.n și 68 e.n), a dorit să devină campion olimpic. În anul 67 e.n. el a decis să participe la cursa carelor de luptă. Carul său a fost tras de zece cai, dar nu de patru după cum prevedea regulamentul, iar intr-un final pentru ași asigura victoria, adversarilor li sa interzis participarea la cursă. Totuși acesta nu a putut incheia cursa, cazând din car, din cauza că era foarte beat, însă cu ajutorul slugilor a fost târât până la finiș și a fost desemnat campion.

Mai mult
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES