Legendă: Adevărul și minciuna.
01 Sep 2020 05:25 35 Curiozități

Conform unei legende din secolul 19, Adevărul și Minciuna se întâlnesc într-o zi. Minciuna îi spune Adevărului: "Astăzi este o zi minunată!", Adevărul se uită pe cer și constată că ziua chiar era minunată. Ei petrec ceva timp împreună, ca mai apoi să ajungă la o fântână...

Mai mult
Despre lumea „fițelor” - pretențiile nefondate a multora dintre noi.
01 Aug 2020 06:38 36 Prosperitate

Acum cu toții trăim într-o lume a fițelor...  Ce sunt fițele ?! Pretenții nefondate. O societate construită cu astfel de atitudini arată precum un castel de nisip ridicat foarte aproape de valurile mării....

Mai mult
Despre cel mai mare dușman al omului.
19 Iul 2020 17:15 47 Filosofie

Oamenilor le place adesea să-și găsească inamicul din afară, pe care ar putea să-l învinovățescă pentru toate problemele lor.

Mai mult
1 2 3 ... 16 17 »

Motivație
9 teorii ale lui Confucius care te vor face să-ți schimbi priorităţile în viaţă
19 Iul 2020 12:54 53

Confucius (28 septembrie 551 î.Hr. - 479 î.Hr.) a fost unul dintre cei mai importanţi filosofi din istoria Chinei. Teoriile sale au avut un mare impact asupra societăţii, multe din ideile acestuia aplicându-se cu succes şi astăzi. Filosofiile sale erau legate de moralitatea personală, corectitudinea relaţiilor sociale, guvernamentale și justiţie.

Detalii
Parabolă: Cum să prinzi fericirea ?!
22 Iun 2020 20:57 55

O pisică bătrână, înțeleaptă, s-a întins pe iarbă ca să se încălzească la soare. Brusc, un pisoi mic și agitat trecu pe lângă ea. S-a întors, răsucinduse pe lângă pisică, apoi a sărit rapid și a început să alerge din nou în cercuri.

Detalii
Despre corelația dintre emoții și motivație
19 Iun 2020 22:19 54

V-ați întrebat vreodată, de ce ascultați muzică tare, sau de ce vă place să vizionați filme? Îți oferă plăcere? Sau poate este un înlocuitor al plăcerii reale?

Detalii
Cum să renunți la fumat? Câteva strategii care vă pot ajuta.
31 Mai 2020 10:31 63

Dacă întradevăr ai hotărât să renunți la fumat, nu să te lași de fumat... Da, anume să renunți - ceea ce ar însemna să o faci pentru totdeauna, să te lași de fumat o poți face la nesfârșit, în fiecare zi, după fiecare țigară fumată. Mintea percepe această frază in sens direct, ca să te să te lași, mai întâi ar trebui să fumezi.

Detalii
Parabolă: Cunoaște-ți valoarea! Tu cum ești apreciat ?!
30 Mai 2020 07:56 94

Cu toții suntem supuși opiniei publice, indiferent dacă conștientizăm sau nu acest lucru. Uneori nu acordăm atenție părerilor altora, iar alteori ne doare foarte mult, atât de mult încât această părere rămâne o mare rană în inimile noastre.

Detalii
Filosofie - Psihologie
Ce este dialogul Intern, cum să-l stopăm?
01 Mai 2020 09:19 73

Dialogul intern poate fi definit ca fiind o comunicare a unei persoane cu ea însăși , elementul conversației interne care asigură dialogismul conștiinței este considerat reflecție, care are la bază concentrarea atenției unei persoane asupra experienței și condiției subiective.

Detalii
Parabolă : „Pune paharul jos! ” Care ar trebui să fie atitudinea corectă față de probleme ?!
30 Iun 2020 21:16 52

Toată lumea ar trebui să citească această parabolă înțeleaptă, deoarece conține întregul sens al problemelor noastre. Citește și fii mai înțelept!
 

Detalii
Banii aduc Fericirea ?!
23 Iun 2020 21:17 52

Garantează banii fericirea, sau sărăcia lipsa fericirii ?
În practică întîlnim bogați dar în același timp - nefericiți, și săraci la fel de dezamăgiți. Și invers.

Detalii
Efectul legii conservării energiei pe plan fizic și mental
13 Iun 2020 15:38 54

De ce uneori ni se pare că nu vom înteplini până la urmă sarcina propusă?!  Pentru că este prea greu, nu suntem pregătiți pentru așa ceva, poate ne temem să părăsim zona de confort sau nu avem energie destulă pentru a merge până la capăt... Care este efecul conservării energiei pe plan fizic și pe plan mental ?!

Detalii
Despre cel mai mare dușman al omului.
19 Iul 2020 17:15 47

Oamenilor le place adesea să-și găsească inamicul din afară, pe care ar putea să-l învinovățescă pentru toate problemele lor.

Detalii
Curiozități
Legendă: Adevărul și minciuna.
01 Sep 2020 35 Curiozități

Conform unei legende din secolul 19, Adevărul și Minciuna se întâlnesc într-o zi. Minciuna îi spune Adevărului: "Astăzi este o zi minunată!", Adevărul se uită pe cer și constată că ziua chiar era minunată. Ei petrec ceva timp împreună, ca mai apoi să ajungă la o fântână...

Mai mult
Astronomii au reușit să filmeze, pentru prima dată în istorie, nașterea unei noi planete (video)
24 Mai 2020 66 Curiozități

În prezent, teoria „Big Bang” este considerată punctul de vedere științific dominant privind nașterii universului. Cu toate acestea, nu toți oamenii de știință sunt de acord cu această teorie. Pe parcursul ultimelor observații, astronomii au reușit să filmeze procesul nașterii unei noi planete, ceea ce ne-ar permite să ne extindem înțelegerea despre procesele care au loc în interiorul planetelor și a întregului Univers.

Mai mult
„Călcatura ursului” - un obicei terapeutic românesc.
24 Iun 2020 57 Curiozități

În tradiția populară românească ursul era considerat un terapeut de seamă care vindeca durerile de spate și vindeca frica copiilor cu fire de păr din blana lui afumată.

Mai mult
„Busola solară” a vikingilor. metoda ingenioasă prin care aceștia se orientau pe mare.
10 Iun 2020 58 Curiozități

Știai că busola magnetică este inutilă în regiunile polare ?! Dar cum se orientau atunci popoarele nordice? O metodă inedită folosită de către vikingi cu sute de ani în urmă, a fost redescopeită abia in secolul XX.

Pe lângă faptul ca vikingii adesea sunt priviți ca niște tâlhari grosolani, aceștia mai sunt considerați și bravi marinari, care nu știau de busola magnetică dar în același timp se orientau perfect pe mare, navigând până în Groenlanda și America de Nord. 

Mai mult
Cum împăratul Nero a fost desemnat campion olimpic.
04 Iul 2020 51 Curiozități

Împăratul Nero (anii 35 e.n și 68 e.n), a dorit să devină campion olimpic. În anul 67 e.n. el a decis să participe la cursa carelor de luptă. Carul său a fost tras de zece cai, dar nu de patru după cum prevedea regulamentul, iar intr-un final pentru ași asigura victoria, adversarilor li sa interzis participarea la cursă. Totuși acesta nu a putut incheia cursa, cazând din car, din cauza că era foarte beat, însă cu ajutorul slugilor a fost târât până la finiș și a fost desemnat campion.

Mai mult
Copyright © 2021 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES