Acasă » Blog » Curiozități

Astronomii au reușit să filmeze, pentru prima dată în istorie, nașterea unei noi planete (video)

24 Mai 2020 52 0 Curiozități

În prezent, teoria „Big Bang” este considerată punctul de vedere științific dominant privind nașterii universului. Cu toate acestea, nu toți oamenii de știință sunt de acord cu această teorie. Pe parcursul ultimelor observații, astronomii au reușit să filmeze procesul nașterii unei noi planete, ceea ce ne-ar permite să ne extindem înțelegerea despre procesele care au loc în interiorul planetelor și a întregului Univers.

Potrivit astronomilor, ei au putut să facă o descoperire incredibilă. Pâna acum, au existat multe întrebări despre cum sunt formate exact planetele, cât timp durează, etc... Potrivit datelor, cu ajutorul gigantului telescop al Observatorului astronomic European (European Southern Observatory / ESO ) pentru prima dată în istoria observațiilor spațiale, astronomii au surprins nașterea unei noi planete. Acest lucru va permite nu numai să confirme, sau să respingă teoriile existente, dar și să înțeleagă mai bine procesele care au loc în interiorul planetelor.


În videoul dat putem observa un vârtej de praf și gaz în jurul obiectului AB Aurigae, care este situat la 520 de ani-lumină de Pământ în constelația Auriga. Astronomii cred că în interiorul spiralelor este o planetă născută, care provoacă o perturbare a prafului și gazelor. Aparent, tânăra planetă se află chiar în centrul a ceea ce se întâmplă.

Astronomii spun că: „Acest lucru corespunde cu teoriile deja existente, privind formare a planetelor. O spirală este înfășurată în interiorul orbitei, iar cealaltă se extinde spre exterior - conectându-se în centru. Ele permit gazului și prafului de pe disc să se acumuleze pe planeta care formează și contribuie la creșterea acesteia

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES