Acasă » Blog » Calatorii

Caminito del Rey - cel mai periculos traseu din lume (Foto + Video)

05 Iul 2020 44 0 Calatorii

Caminito del Rey este o pasarelă pietonală de peste trei kilometri lungime (pe lângă 4,8 kilometri de acces), atașată de stâncă în interiorul unui canion, cu o lățime de doar un metru, atârnând până la 105 metri înălțime deasupra râului, pe pereți aproape verticali. Acest traseu este situat în defileul El Chorro, provincia Malaga, comunitatea autonomă a Andaluziei,  Spania. 

Construcția traseului El Caminito del Rey a început în anul 1901. De-a lungul canionului El Chorro  curge râul Guadalors, iar traseul era destinat lucrătorilor care urmau să construiască un baraj în defileu. În stâncile abrupte au fost înfipte șine și grinzi de fier, de-asupra cărora s-a făcut o cărare șerpuitoare de beton, cu lățimea de doar un metru.

El Caminito del Rey a fost deschis în anul 1905, iar denumirea actuală i-a fost dată în anul 1921 în timpul deschiderii barajului Conde del Guadalhorce. Atunci când, însăși regele Alfonso al XIII-lea a mers pe acesastă cărăruie îngustă destinată muncitorilor. Prin urmare drumul și-a primit numele puternic - El Caminito del Rey (Cărăruia Regelui).

În peste o sută de ani de existență, El Caminito del Rey s-a deteriorat foarte mult: aproape întreaga rută nu avea balustradă, iar pe alocuri erau segmente prăbușite, unde a rămas doar grinda de sprijin și a devenit destul de periculos. Pentru a evita accidentele dese, oficial,drumul a fost închis. Totuși, acest lucru nu i-a putut opri pe alpiniști și căutătorii de emoții tari, rămânând un loc de atracții în rândul acestora. Tot mai mulți turiști și-au pierdut viața încercând să străbată acest traseu, creând o legendă neagră despre acest loc.

Întrucât autoritățile nu au reușit să oprească fluxul de oameni, dornici de a parcurge acest traseu, guvernul Andaluziei a decis să restaureze traseul montan periculos și să facă un traseu turistic oficial.
În 2014, au început lucrările de reabilitare a acestuia. A fost construită o nouă pasarelă, cu panouri din lemn de-a lungul traseului său. Lucrările de reabilitare s-au încheiat în primul trimestru din 2015 și s-au redeschis la sfârșitul lunii martie a aceluiași an, stârnind mari așteptări în rândul turiștilor. Excursiile pot fi făcute cu rezervare. În prezent, o companie privată administrează și percepe biletele, care trebuie achiziționate din timp.

Vedeți în videoul de mai jos cum arată traseul după renovare.

 

Imagini
Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES