Acasă » Blog » Psihologie

Câteva reguli de succes și reguli de evitare a eșecului în viață

20 Iun 2020 43 0 Psihologie

În viață, adesea ne conducem după anumite reguli, prin care poți obține succesul și să trăiești în armonie cu tine însuți și cu lumea din jurul tău, de asemenea, există zone de eșec care ar trebui evitate. Despre acest lucru scriem în articolul dat.

6 REGULI DE SUCCES ÎN VIAȚĂ

 1. Perceperea. Manifestarea lumii va depinde de modul în care o percep ca rezultat a experienței  mele de viață, a credințelor, a filozofiei personale și a altor aspecte. Întreaga lume exterioară - este oglinda mea.
 2. Alegerea. O persoană matură trebuie să fie conștientă de faptul că starea actuală a vieții sale este doar alegerea personală. Nu are rost să condamni pe nimeni și nimic. 
 3. Responsabilitate. Cu toții suntem responsabili pentru alegerile, deciziile luate și acțiunile ulterioare din viața noastră.
 4. Eroare. Este important să înțelegem că oricare dintre acțiunile și judecățile noastre pot fi eronate. Nu supraestimați și nu reduceți sentimentul de importanță de sine.
 5. Conformitate. Fiecare persoană din viață are exact ceea ce merită. Manifestările exterioare ale vieții sunt pe deplin în concordanță cu calitatea personalității sale. Doar schimbându-ne pe noi înșine putem schimba lumea în care trăim.
 6. Aici și acum. Dacă o persoană este preocupată pre mult de viitor, atunci este cuprinsă de anxietate, dacă regretă trecutul, este cufundat în depresie. Aici nu mă refer că ar trebui să renunți la stabilirea anumitor obiective pentru viitor, sau la anumite amintiri din trecut, ci doar să trăiești în prezent, fără regrete legate de trecut și făra griji din viitor, mai ales că ceea ce urmează să se întâmple riscăm să o trăim dublu: prima dată în imaginația noastră, iar mai apoi în momentul întâmplării. Viața - este momentul prezent.

6 REGULI DE EVITARE A EȘECULUI

 1. Condamnare. O persoană critică și condamnă tot, sau pe toți cu cine interacționează.
 2. Nicio alegere. În loc să realizeze posibilitatea alegerii personale, o persoană își exprimă nemulțumirea față de lumea exterioară. Vinovați sunt toți, în afară de mine.
 3. Iresponsabilitate. Așteptare veșnică a darurilor din viață. Refuzul de asumare a responsabilității personale și încercările constante de a face pe altcineva responsabil...
 4. Infailibilitate. Încrederea încăpățânată în ideile proprii despre lume. Lumea și tot ceea ce se întâmplă în jur este exact ceea ce cred că este și nimic altceva.
 5. Nepotrivirea. Cerințele și dorințele pe care le ai de la ceea sau de la cei care te înconjoară, nu corespund calității și nivelului dezvoltării personalității.
 6. Limitarea. Obsesia și regretul pentru trecut, viziune limitată a viitorului posibil.
Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES