Acasă » Blog » Motivație

Cum să renunți la fumat? Câteva strategii care vă pot ajuta.

31 Mai 2020 54 0 Motivație

Dacă întradevăr ai hotărât să renunți la fumat, nu să te lași de fumat... Da, anume să renunți - ceea ce ar însemna să o faci pentru totdeauna, să te lași de fumat o poți face la nesfârșit, în fiecare zi, după fiecare țigară fumată. Mintea percepe această frază in sens direct, ca să te să te lași, mai întâi ar trebui să fumezi.

Dacă nu fumez la moment, atunci nici nu am de ce să mă las: - M-am lăsat acum 5 minute. Aceasta este o realitate obiectivă. Și dacă te conduci de iluziile și imaginația unui fumător din trecut sau viitorul posibil, atunci următoarea țigară este inevitabilă.

Tot ceea ce este necesar pentru a renunța la fumat este un nivel suficient de conștientizare și adoptarea unei decizii finale și irevocabile în acest sens. Toate suferințele, care survin ca rezultat al renunțării la fumat, nu e altceva decât o ficțiune a minții, un instrument care te controlează. Mintea creează imagini, consolidându-le cu emoții care ne motivează să acționăm.

Imaginația, este rezultatul experienței acumulate din trecut. Cu un nivel scăzut de conștientizare, apare un model de comportament sau un tip reactiv al psihicului. Există un anumit iritant care provoacă o reacție specifică, de unde survine și comportamentul mecanic, de a merge la fumat pentru a te calma...

Tot ce este necesar e să observați și să urmăriți iluziile minții, starea pe care o provoacă aceste iluzii. Dacă vă dați seama că o stare este doar o consecință a unui mod de gândire modelat, atunci nu este nimic cu care să luptați. Depășirea dependenței de nicotină este o iluzie creată de minte. Există doar o realitate obiectivă, indiferent dacă fumez momentan sau nu. Dacă nu, atunci nici nu am la ce să renunț.

 • Ce te împiedică ?

Principalul factor care împiedică decizia finală de a renunța la fumat este teama că viața fără țigări nu va mai fi la fel de obișnuită și confortabilă ca înainte.

Orice schimbare a minții este plină de amenințarea necunoscutului. Există întotdeauna riscul ca tot ce este nou să fie plin de tot felul de amenințări care pot provoca rău și durere. Încercăm în mod inconștient să evităm o posibilă durere (care de fapt nici nu va avea loc), de unde apare frica, care este privită ca un obstacol. Și acesta este un mecanism normal de apărare care a ajutat omul să supraviețuiască de-a lungul timpuli într-un mediu ostil și sălbatic. Dar acum acest mecanism ne împiedică să ne dezvoltăm, să învățăm lucruri noi și să explorăm. Anume, cunoașterea noului este sursa fericirii.

Așadar, rămâne doar să alegem între conștientizare și mecanismul instinctelor și să decidem să nu mai fumăm.

 • Strategii care vă pot ajuta să renunțați la fumat

1. Formulați-vă un motiv clar pentru care doriți să vă lăsați de fumat.
Alegeți un motiv suficient de puternic care să vă motiveze în a va lăsa de fumat. Fie ca dăunează sănatății sau că doriți să economisiți. Poate că nu doriți ca persoanele apropiate să fie afectate de fumat.

2.Găsiți-vă un aliat.
Încercați sa va găsiți aliați în încercarea de a renunța la fumat. Terapia cognitiv-comportamentală este unul dintre tipurile de consiliere care vă poate ajuta să identificați și să urmați o serie de strategii anti-fumat.

3.Evitati alcoolul si alte activitati care va pot declansa pofta de a fuma.
Consumul de alcool, vă poate declanșa pofta de a fuma.  De asemenea, în situația în care consumul de cafea vă imbie la fumat, inlocuiți cafeaua cu ceaiul pentru câteva săptămâni.

4. Învățați să vă controlați stresul!
Un motiv pentru care oamenii fumează este acela ca nicotina îi ajută să se mai relaxeze, cel puțin așa cred ei. Odată ce va lăsați de fumat, veți avea nevoie de o altă modalitate de a ameliora stresul. Optați pentru masaje, ascultați muzică relaxantă, sau faceți alte activități care vă relaxează.

5. Faceți mișcare
Activitatea fizica va ajuta sa reduceti pofta de nicotina. 

6. Stabiliti-vă o recompensă.
Din banii pe care îi economisiți, la un anumit interval de timp, cumpărați-vă ceva ce v-ar face placere.

Recomandări:
  Parabolă: Cunoaște-ți valoarea! Tu cum ești apreciat ?!
  30 Mai 2020 74

  Cu toții suntem supuși opiniei publice, indiferent dacă conștientizăm sau nu acest lucru. Uneori nu acordăm atenție părerilor altora, iar alteori ne doare foarte mult, atât de mult încât această părere rămâne o mare rană în inimile noastre.

  Mai mult
  Efectul legii conservării energiei pe plan fizic și mental
  13 Iun 2020 45

  De ce uneori ni se pare că nu vom înteplini până la urmă sarcina propusă?!  Pentru că este prea greu, nu suntem pregătiți pentru așa ceva, poate ne temem să părăsim zona de confort sau nu avem energie destulă pentru a merge până la capăt... Care este efecul conservării energiei pe plan fizic și pe plan mental ?!

  Mai mult
  Despre corelația dintre emoții și motivație
  19 Iun 2020 43

  V-ați întrebat vreodată, de ce ascultați muzică tare, sau de ce vă place să vizionați filme? Îți oferă plăcere? Sau poate este un înlocuitor al plăcerii reale?

  Mai mult
  Câteva reguli de succes și reguli de evitare a eșecului în viață
  20 Iun 2020 41

  În viață, adesea ne conducem după anumite reguli, prin care poți obține succesul și să trăiești în armonie cu tine însuți și cu lumea din jurul tău, de asemenea, există zone de eșec care ar trebui evitate. Despre acest lucru scriem în articolul dat.

  Mai mult
  Banii aduc Fericirea ?!
  23 Iun 2020 44

  Garantează banii fericirea, sau sărăcia lipsa fericirii ?
  În practică întîlnim bogați dar în același timp - nefericiți, și săraci la fel de dezamăgiți. Și invers.

  Mai mult
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES