Acasă » Curiozități
Legendă: Adevărul și minciuna.
01 Sep 2020 05:25 22 Curiozități

Conform unei legende din secolul 19, Adevărul și Minciuna se întâlnesc într-o zi. Minciuna îi spune Adevărului: "Astăzi este o zi minunată!", Adevărul se uită pe cer și constată că ziua chiar era minunată. Ei petrec ceva timp împreună, ca mai apoi să ajungă la o fântână...

Mai mult
Cum împăratul Nero a fost desemnat campion olimpic.
04 Iul 2020 11:45 47 Curiozități

Împăratul Nero (anii 35 e.n și 68 e.n), a dorit să devină campion olimpic. În anul 67 e.n. el a decis să participe la cursa carelor de luptă. Carul său a fost tras de zece cai, dar nu de patru după cum prevedea regulamentul, iar intr-un final pentru ași asigura victoria, adversarilor li sa interzis participarea la cursă. Totuși acesta nu a putut incheia cursa, cazând din car, din cauza că era foarte beat, însă cu ajutorul slugilor a fost târât până la finiș și a fost desemnat campion.

Mai mult
Suricata - un animăluț drăguț și amuzant ... (Foto + Video)
28 Iun 2020 11:59 42 Curiozități

Vă mai amintiți de drăguțul Timon din serialul animat „Timon și Pumba”? Acesta este o suricata - un mamifer mic, membru al familiei mangustelor. De ce în poze apar mereu amuzante stând în picioare ? Unde se îndreaptă privirea lor? Ești curios să afli detalii despre viața acestor animale, și de ce  mai sunt numite și „îngerul soarelui.”

Mai mult
Cel mai bun scenariu de 10 secunde, sau cel mai interesant pariu...
27 Iun 2020 15:05 55 Curiozități

O scurtă istorie despre cum Tonino Guerra - legendarul scenarist, poet și scriitor care a colaborat cu cei mai mari regizori ai secolului XX, a câștigat un pariu cu renumitul regizor și scenarist Federico Fellini.

Mai mult
„Călcatura ursului” - un obicei terapeutic românesc.
24 Iun 2020 18:59 48 Curiozități

În tradiția populară românească ursul era considerat un terapeut de seamă care vindeca durerile de spate și vindeca frica copiilor cu fire de păr din blana lui afumată.

Mai mult
„Busola solară” a vikingilor. metoda ingenioasă prin care aceștia se orientau pe mare.
10 Iun 2020 20:46 50 Curiozități

Știai că busola magnetică este inutilă în regiunile polare ?! Dar cum se orientau atunci popoarele nordice? O metodă inedită folosită de către vikingi cu sute de ani în urmă, a fost redescopeită abia in secolul XX.

Pe lângă faptul ca vikingii adesea sunt priviți ca niște tâlhari grosolani, aceștia mai sunt considerați și bravi marinari, care nu știau de busola magnetică dar în același timp se orientau perfect pe mare, navigând până în Groenlanda și America de Nord. 

Mai mult
Tablourile tridimensionale ale lui Sergi Cadenas, care nu lasă pe nimeni indiferent. (Foto + Video)
07 Iun 2020 19:19 55 Curiozități

Sergi Cadenas a descoperit un mod nou de a crea, picteză pe ulei lucrări tridimensionale, care în funcție de unghiul pe care îl privești, imaginea se schimbă.

Mai mult
Marcel Duchamp și „Fântâna” sa. De ce un pisoar obișnuit este considerat o adevărată capodoperă a secolului XX
28 Mai 2020 21:41 76 Curiozități

Pisoarul e o consecință a apropierii lui Marcel Duchamp de mișcarea dadaistă, de absurd, șoc și demolarea establishment-ului deja existent. In 1917, Duchamp a cumpărat un pisoar de la magazin, a scris pe el R. Mutt 1917 si l-a înscris la expoziția anuala a Society of Independent Artists, al cărei membru era. Aproape nimeni nu știa ca Pisoarul ii aparține lui Duchamp și, oricum, lucrarea a fost acuzată de indecență și respinsă.

Mai mult
Astronomii au reușit să filmeze, pentru prima dată în istorie, nașterea unei noi planete (video)
24 Mai 2020 16:08 57 Curiozități

În prezent, teoria „Big Bang” este considerată punctul de vedere științific dominant privind nașterii universului. Cu toate acestea, nu toți oamenii de știință sunt de acord cu această teorie. Pe parcursul ultimelor observații, astronomii au reușit să filmeze procesul nașterii unei noi planete, ceea ce ne-ar permite să ne extindem înțelegerea despre procesele care au loc în interiorul planetelor și a întregului Univers.

Mai mult
Aruncarea ciocanului - cum distracția fierarilor irlandezi a devenit o disciplină sportivă ?!
23 Mai 2020 11:17 64 Curiozități

O legendă irlandeză spune că doi fierari după o zi grea de muncă au decis să meargă la barul din apropiere, însă înnainte de toate au decis să încheie un pariu - cine aruncă ciocanul mai departe, cel care pierde face cinste câștigătorului.

Mai mult
1 2 »
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES