Acasă » Blog » Motivație

Despre corelația dintre emoții și motivație

19 Iun 2020 44 0 Motivație

V-ați întrebat vreodată, de ce ascultați muzică tare, sau de ce vă place să vizionați filme? Îți oferă plăcere? Sau poate este un înlocuitor al plăcerii reale?

  • Despre dependenții de emoții

De obicei ascultăm muzică fiindcă suntem dependenți emoțional. Suntem persoane instabile din punct de vedere emoțional, care nu sunt capabile să-și controleze emoțiile și ne aflăm sub controlul emoțiilor constant. Trăim în concordanță și dependență totală de impulsurile noastre emoționale.
Aceasta este natura omului. Comportamentul său este reglat de fondul hormonal și dacă cineva este dependent de hormonul fericirii sau al furiei, el este permanent în căutarea unei noi doze mai mari.

Dacă viața unuia nu este suficient de diversă și reprezintă doar rutină zilnică, dacă o persoană a început să-și dedice puțin timp dezvoltării sale sau a încetat complet să se dezvolte pe plan personal, atunci începe să caute un înlocuitor al acestui „narcotic” hormonal natural - căruia noi îi spunem emoții , sub forma surogatelor sale din lumea exterioară, precum ar fi alcool, nicotina și alte tipuri de substanțe chimice artificiale...

  • Sursa de motivație

Cea mai bună sursă de „narcotic” sub formă de emoții este cunoașterea și cercetarea a tot ceea ce este nou, adică a dezvoltării personale precum și a dezvoltării a ceea ce te înconjoară.

Cu toții ne amintim că copilăria este cea mai bună perioadă din viața absolut a fiecărei persoane. Toate acestea se datorează setei de cunoaștere continue a noului și dezvoltării de sine.

Așadar, atunci când v-a venit ideea de a bea, de a fuma, sau de a lua alt un tip de substanțe tonice sau de a apela la tipul mental de stimulare, precum vizionarea unei emisiuni de televiziune sau a unui film stupid, pentru a obține o doză de încărcare emoțională de la o sursă externă îndoielnică, să știți că acesta este un semn clar că te-ai oprit în dezvoltarea ta personală.

Cea mai bună sursă de emoții pozitive este dezvoltarea personală și învățarea de lucruri noi prin stabilirea obiectivelor, implementarea anumitor acțiuni și obținerea rezultatelor dorite.

Ce primim? Confort din așteptarea rezultatelor pozitive în procesul de realizare, iar în final, un întreg extaz, un artificiu emoțional ca rezultat al atingerii scopului.

Această abordare ne va îmbunătăți viața nu numai pe plan emoțional, ci și toate celelalte. Aici poate fi vorba despre sănătate, dragostea și bunăstarea materială.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES