Acasă » Blog » Istorie

Despre funcţionalitatea socialismului. Metoda inedită a unui profesor din Suedia de a le explica studenților ce înseamnă socialism.

17 Iul 2020 36 0 Istorie

Un profesor de economie de la un colegiu suedez a declarat că nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar a picat o dată o grupa intreagă.

Acea clasă a insistat pe faptul că socialismul este funcţional si că nimeni nu ar trebui să fie sărac și nimeni prea bogat, ci toata lumea EGALĂ!

Profesorul le-a spus, "OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Practic, voi face media tuturor notelor și fiecare va primi aceeași notă, astfel incât niciunul nu va pica și niciunul nu va primi nota 10."
După primul test, notele au fost adunate și împărțite la numărul de studenți, toți primind nota 8.

Studenții care au studiat intens au fost supăraţi, iar cei care au invăţat mai puţin au fost bucuroși peste măsură.
Cum cel de-al doilea test se apropia, studenţii care studiaseră puţin au invăţat și mai puţin, iar cei care studiaseră mai intens și-au spus că vor și ei o "pomană", așa încât și ei au studiat mai puţin.

Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit.

Când a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4. Spre marea surpriză a tuturor studenţilor, toţi au picat.
Nu putea fi o explicaţie mai simplă.

Profesorul le-a spus că socialismul va pica în final deoarece, atunci când jumătate din populaţie va vedea că poate să nu muncească, pentru că cealaltă jumătate va avea grijă de ea, şi când jumătatea care a muncit realizează că nu are sens să mai muncească, pentru că alţii sunt beneficiarii muncii lor, atunci, acesta este sfârşitul oricărei naţiuni.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES