Acasă » Blog » Prosperitate

Despre lumea „fițelor” - pretențiile nefondate a multora dintre noi.

01 Aug 2020 25 0 Prosperitate

Acum cu toții trăim într-o lume a fițelor...  Ce sunt fițele ?! Pretenții nefondate. O societate construită cu astfel de atitudini arată precum un castel de nisip ridicat aproape de valurile mării....

 Astăzi copii se plimbă cu smartphone-uri sofisticate, care, de fapt, sunt necesare doar oamenilor de afaceri, pe care în loc de aplicații pentru afaceri ei descarcă jocuri. Pseudo-managerii cu un salariu de câteva mii conduc mașini de sute de mii. Oamenii, cu un venit modest petrec la nunți în cele mai bune tradiții cu sute de invitați, tone de vin și mâncare, câteva zile la rând ... Toate acestea sunt doar de dragul altora, pentru a demonstra „că nu sunt mai prejos decât alții”. Pentru a fi de invidiat.

Fițele devin contagioase. Necesitatea „de a-ți demonstra măreţia” este dictată de societatea modernă, chiar și pentru acei care inițial nu recunosc acest lucru. Dacă un elev nu are un telefon performant în clasa lui, el va fi considerat un fraier. Dacă un coleg de birou postează fotografii din vacanța petrecută undeva la țară, și nu din Grecia sau Maldive, este considerat un sărăntoc. Și pentru orice om de afaceri, anturajul aproape că-i cere ca acesta să conducă un SUV imens. În caz contrar, acesta este omul de afaceri care nu respectă standardele.

Minusurile „de a-ți demonstra măreţia” sunt clare.

  • În primul rând, astfel o persoană își limitează capacitățile sale financiare, cheltuind bani nu pentru dezvoltare, ci pentru „crearea imaginii false”. Devine sclavul împrumuturilor și a creditelor. 
  • În al doilea rând, el începe să se evalueze din punctul de vedere al „ceea ce vor spune alții”. Stima față de sine începe să depindă de opinia altcuiva. 
  • Și nu în ultimul rând, necesitatea falsăsă nu fiu, ci să par” este absorbită de conștiință și devine obiectivul principal.

Nevoia de „fițe” este impusă societății de către sistemul capitalist pentru a vinde bunuri și servicii, de care oamenii în mare parte nu au nevoie, dar care trebuie comvinși că anume aceste lucruri sau servicii sunt necesare pentru o viață fericită. 
Pentru a nu deveni dependent de „fițe”, trebuie să nu fii dependent de opiniile celorlalți. Iar când nu vă pasă ce cred alții despre voi, veți observa că respectul față de tine nu s-a diminuat deloc, ci mai degrabă contrariul. Și dacă cheltuiți bani și timp pe dezvoltărea personală, dar nu pe „fițe”, după un timp veți constata că cei din jurul vostru oricum vor avea suficiente motive să vă invidieze.

 Această cale schimbă gândirea și vă apropie ... de gândirea oamenilor de succes. Da, de cei care încearcă să pară mulți, dar care în realitate sunt prea puțini.
O persoană cu adevărat de succes nu încearcă niciodată să-și crească semnificația în ochii celorlalți - întrucât succsesul său deja semnfică ceva. Nu se lăuda cu bunurile sale, nu este nepoliticos cu personalul de serviciu, nu se afirmă în detrimentul celor care se află sub el pe scara socială. Pentru că o persoană de succes nu privește în jos - la cei deasupra cărora se află, ci sus - la cei care ar vrea să ajungă. Și își dă seama de nevoia unei dezvoltări constante și a unei îmbunătățiri de sine. Cu această gândire și mod de viață, toate atributele externe se vor alătura singure, dar nu vor mai avea valoare pentru tine. Pentru că valorile tale vor fi altele, cu mult mai prețioase și mai perfecte, care adesea nu sunt bunuri materiale...

„ Eu nu cunosc calea către succes. Știu însă calea către eșec - aceasta este dorința de a face pe placul tuturor ”
 

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES