Acasă » Blog » Psihologie

Efectul legii conservării energiei pe plan fizic și mental

13 Iun 2020 46 0 Psihologie

De ce uneori ni se pare că nu vom înteplini până la urmă sarcina propusă?!  Pentru că este prea greu, nu suntem pregătiți pentru așa ceva, poate ne temem să părăsim zona de confort sau nu avem energie destulă pentru a merge până la capăt... Care este efecul conservării energiei pe plan fizic și pe plan mental ?!

 

 • ENERGIA CORPULUI

Ce este exercițiul fizic? Activitățile sportive ale atleților, culturiștilor sau alți sportivi pot fi comparate cu renunțarea la tot ceea ce este inutil.

Cum reacționează corpul nostru la activitatea fizică? Încearcă să se elibereze de tot ceea ce îl împiedică să îndeplinească planul de pregătire. Începe să funcționeze într-un astfel de mod pentru a păstra doar ceea ce este necesar pentru îndeplinirea optimă a sarcinilor atribuite. Dacă planul de antrenament prevede un anumit număr de exerciții cu o anumită sarcină, ceea ce împiedică este excesul de grăsime și lipsa de masă musculară, organismul va lansa mecanismele necesare pentru a optimiza atingerea obiectivului. Adică este pur și simplu forțat să îndepărteze grăsimea și să acumuleze masa musculară necesară. În caz contrar, energia va fi cheltuită irațional.

Corpul nostru este un mecanism perfect care se autooptimizează sub influența condițiilor externe, care funcționează pe principiul conservării energiei. De exemplu, pentru a îndeplini o anumită normă sportivă, el are nevoie, în acest scop, să echilibreze proporțional de cantitatea de grăsimi și fibrele musculare din organism, și să optimizeze toate procesele pentru a cheltui cantitatea minimă de energie și, pentru a evita stresul suplimentar. În culturism, acest proces se numește super compensare. Pentru creșterea fibrelor musculare dorite, un atlet trebuie să facă exerciții fizice în mod regulat și să-și mărească sarcina cu regularitate. Pe măsură ce sarcina crește, corpul este supus unui stres constant, iar o modalitate de a preveni acest lucru este creșterea volumului și a forței musculare.

În genere, dacă corpul are o sarcină nouă, sau condițiile existențiale externe se schimbă, atunci lansează toate mecanismele necesare pentru optimizarea muncii și a consumului echilibrat de energie. De aici survin modificările externe ale corpului, începând cu topirea grăsimii și terminând cu un tors muscular impecabil. Indiferent dacă efortul depus este din propria inițiativă sau sub influența factorilor externi, corpul aplică aceeași lege a conservării energiei. Totul depinde doar de capacitatea de a o folosi...

 • ENERGIE MENTALĂ

Cel mai interesant este că aceleași principii acționează și pe planul mental. Pentru a menține un anumit mod de gândire sau propria imaginație a lumii în care trăim, toate gândurile noastre se mișcă într-o singură direcție. Mereu ne interesează doar ceea ce ne va menține echilibrul într-o anumită zonă mentală de confort pe care singuri am creat-o de-a lungul timpului.
Te interesează constant doar faptul că el va menține în orice fel echilibrul într-o anumită zonă mentală de confort care s-a dezvoltat. Dacă trebuie să faci ceva și ți-e lene, atunci să știi că această lege funcționează - tu nu dorești să părăsești zona de confort. Din păcate, acesta nu este singurul motiv de lene!

Pentru a forma o nouă imagine mentală și a ne atinge obiectivul dorit, trebuie să creăm noi condiții care să ajute la optimizarea procesului de gândire. Înlăturăm complet tot „gunoiul” care împiedică procesul echilibrat de a construi noi lanțuri mentale ce duc la rezultatul dorit și ne concentrăm doar pe ceea de ce avem nevoie.

Imaginați-vă că afară sunt +40 de grade și purtați haine de iarnă. Că te simți nițel inconfortabil e puțin spus. Sarcina ta este să chimbi situația pentru a te simți comod. Ce trebuie de făcut? Aruncați tot ce este în plus și păstrați doar ceea de ce aveți nevoie. La fel vom face și cu realizarea obiectivelor. În primul rând, trebuie să scapi de tot ceea ce este de prisos iar apoi să folosești doar acele instrumente care sunt necesare pentru îndeplinirea obiectivelor. În caz contrar, consumul de energie va fi irațional sau nu va fi suficient pentru sarcina propusă, care poate fi prea mare comparativ cu energia pe care o avem.


Lucrul amuzant este că unii, în loc să-și scoată blănurile atunci când le este cald, ei încearcă să găsească o umbră.

Recomandări:
  Ce este dialogul Intern, cum să-l stopăm?
  01 Mai 2020 62

  Dialogul intern poate fi definit ca fiind o comunicare a unei persoane cu ea însăși , elementul conversației interne care asigură dialogismul conștiinței este considerat reflecție, care are la bază concentrarea atenției unei persoane asupra experienței și condiției subiective.

  Mai mult
  Parabolă: Cunoaște-ți valoarea! Tu cum ești apreciat ?!
  30 Mai 2020 75

  Cu toții suntem supuși opiniei publice, indiferent dacă conștientizăm sau nu acest lucru. Uneori nu acordăm atenție părerilor altora, iar alteori ne doare foarte mult, atât de mult încât această părere rămâne o mare rană în inimile noastre.

  Mai mult
  Despre corelația dintre emoții și motivație
  19 Iun 2020 43

  V-ați întrebat vreodată, de ce ascultați muzică tare, sau de ce vă place să vizionați filme? Îți oferă plăcere? Sau poate este un înlocuitor al plăcerii reale?

  Mai mult
  Câteva reguli de succes și reguli de evitare a eșecului în viață
  20 Iun 2020 43

  În viață, adesea ne conducem după anumite reguli, prin care poți obține succesul și să trăiești în armonie cu tine însuți și cu lumea din jurul tău, de asemenea, există zone de eșec care ar trebui evitate. Despre acest lucru scriem în articolul dat.

  Mai mult
  Banii aduc Fericirea ?!
  23 Iun 2020 45

  Garantează banii fericirea, sau sărăcia lipsa fericirii ?
  În practică întîlnim bogați dar în același timp - nefericiți, și săraci la fel de dezamăgiți. Și invers.

  Mai mult
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES