Acasă » Blog » Istorie

Hachiko istoria unui câine care a emoționat o lume întreagă (Foto)

02 Iun 2020 50 0 Istorie

Hachiko s-a născut pe 10 noiembrie 1923 în regiunea japoneză Akita. Stapânul a decis să ofere cățelușul profesorului Hidesaburo Ueno, care activa la Universitatea din Tokyo. Profesorul i-a dat cățelușului numele Hachiko - de la hachi (opt) - deoarece câinele era al optulea câine al profesorului și sufixul kō, ceea ce ar însemna - afecțiune sau dependență.

Hachiko își însoțea stăpânul dimineața la Gara Shibuya urmând ca la întoarcerea acestuia de la serviciu să-l aștepte în același loc din apropierea gării și să se întoarcă împreună acasă. Cei doi și-au continuat rutina zilnic până in 21 mai 1925, cand profesorul nu s-a mai întors seara cu trenul deoarece suferise un atac cerebral la universitate în acea zi. Medicii nu i-au putut salva viața profesorului. 
Hachiko la acea vreme avea optsprezece luni. Următorii nouă ani câinele continua să vină zilnic la stație, așteptându-și stăpânul până seara târziu. Nopțile le petrecea pe veranda casei profesorului.

Prezenta sa zilnica în Gara Shibuya a atras atenția călătorilor precum și a lucrătorilor feroviari care văzuseră anterior câinele alături de profesorul Ueno. Aceștia îl hrăneau pe Hachiko, fiind surprinși de perseverența si fidelitatea câinelui.
Hachiko a devenit cunoscut în toată Japonia în 1932 după articolul „Un câine bătrân credincios așteaptă întoarcerea stăpânului său, care a murit în urmă cu șapte ani”, într-unul dintre cele mai mari ziare din Tokyo. Istoria i-a cucerit pe japonezi, iar curioșii au început să vină în stația Shibuya doar pentru a vedea câinele.

Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din apropierea stației la 8 martie 1935.

Hachiko inconjurat de familia și prietenii stăpânului său.

La 21 aprilie 1934 lui Hachiko i-a fost ridicat un monument, la deschiderea căruia a fost prezent personal. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, monumentul a fost distrus - metalul monumentului a fost utilizat pentru necesități militare. După încheierea războiului, în august 1948, monumentul a fost restabilit. Astăzi, statuia lui Hachiko din stația Shibuya este un loc de întâlnire pentru îndrăgostiți, iar imaginea câinelui din Japonia a devenit un exemplu de dragoste și fidelitate.

Statuia ridicată în apropierea gării Shibuya

Istoria lui Hachiko a emotionat întreaga lume, stând la baza filmului din 1987 „Povestea lui Hachiko”, iar mai apoi, în 2009 sa filmat remake-ul „Hachiko: Povestea unui câine”, cu Richard Gere in rolul principal.

Imagini
Recomandări:
  Experiment : Cât de rapid se pot răspândi bacteriile. (Video)
  10 Mai 2020 64

  În Japonia, postul te televiziune NHK a realizat un experiment care ne arată viteza de răspândire a germenilor în timpul unei mese.

  Mai mult
  Aruncarea ciocanului - cum distracția fierarilor irlandezi a devenit o disciplină sportivă ?!
  23 Mai 2020 58

  O legendă irlandeză spune că doi fierari după o zi grea de muncă au decis să meargă la barul din apropiere, însă înnainte de toate au decis să încheie un pariu - cine aruncă ciocanul mai departe, cel care pierde face cinste câștigătorului.

  Mai mult
  Muntele Rushmore - memorialul celor 4 președinți sculptați în stâncă. Cum și de ce a fost construit ?
  01 Iun 2020 45

  Memorialul Naţional „Mount Rushmore” este situat în masivul Black Hills, la sud-vest de orașul Keyston în Dakota de Sud, SUA. Muntele respectiv este cunoscut prins sculpturile de 18,6 metri înălțime sculptate în roca sa de granit care-i reprezintă pe patru dintre primii președinți ai SUA: (poza de la stânga la dreapta): George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln. 

  Mai mult
  „Busola solară” a vikingilor. metoda ingenioasă prin care aceștia se orientau pe mare.
  10 Iun 2020 45

  Știai că busola magnetică este inutilă în regiunile polare ?! Dar cum se orientau atunci popoarele nordice? O metodă inedită folosită de către vikingi cu sute de ani în urmă, a fost redescopeită abia in secolul XX.

  Pe lângă faptul ca vikingii adesea sunt priviți ca niște tâlhari grosolani, aceștia mai sunt considerați și bravi marinari, care nu știau de busola magnetică dar în același timp se orientau perfect pe mare, navigând până în Groenlanda și America de Nord. 

  Mai mult
  Cum împăratul Nero a fost desemnat campion olimpic.
  04 Iul 2020 42

  Împăratul Nero (anii 35 e.n și 68 e.n), a dorit să devină campion olimpic. În anul 67 e.n. el a decis să participe la cursa carelor de luptă. Carul său a fost tras de zece cai, dar nu de patru după cum prevedea regulamentul, iar intr-un final pentru ași asigura victoria, adversarilor li sa interzis participarea la cursă. Totuși acesta nu a putut incheia cursa, cazând din car, din cauza că era foarte beat, însă cu ajutorul slugilor a fost târât până la finiș și a fost desemnat campion.

  Mai mult
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES