Acasă » Istorie
Despre funcţionalitatea socialismului. Metoda inedită a unui profesor din Suedia de a le explica studenților ce înseamnă socialism.
17 Iul 2020 21:36 37 Istorie

Un profesor de economie de la un colegiu suedez a declarat că nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar a picat o dată o grupa intreagă.Acea clasă a insistat pe faptul că socialismul este funcţional si că nimeni nu ar trebui să fie sărac și nimeni prea bogat, ci toata lumea EGALĂ!

Mai mult
Lina Medina: cea mai tânără mamă din lume. A devenit mamă la vârsta de 5 ani.
16 Iul 2020 22:09 30 Istorie

Mama Linei era îngrijorată, pentru că burta fiicei sale de doar cinci ani îi creştea văzând cu ochii. Medicii erau siguri că au de-a face cu o tumoare, dar după examinare, și-au dat seama că este ceva complet diferit.

Mai mult
Trei tipuri de ceas cu flacără, cunoscute încă din antichitate
06 Iul 2020 22:13 47 Istorie

Știai că ceasul cu flacără chinezesc mai putea fi folosit și ca ceas deșteptător? ! În interiorul lumânării, în anumite locuri special calculate, erau indroduse bile de metal, iar când flacăra ajungea la locul cu pricina, lumânarea se topea făcând ca bila să cadă într-o vază de porțelan, emițând un sunet puternic.

Mai mult
Povestea lansării a 1,5 milioane de baloane, care s-a transformat rapid într-o catastrofă.
05 Iul 2020 17:33 43 Istorie

În septembrie 1986, orașul american Cleveland trăia în așteptarea unui record extraordinar - urma să aibă loc lansarea pe cer a unui milion și jumătate de baloane. Cu o zi înainte de lansare, 25 de mii de voluntari au umflat baloane cu heliu.

Mai mult
Ultima glumă a unui milionar. O istorie amuzantă despre moștenire.
05 Iul 2020 04:16 42 Istorie

Un milionar american, antreprenor și producător de film , a devenit faimos după ce și-a lăsat toată averea câinelui său Maximilian, iar soției sale i-a lăsat doar un cent. Află cum totuși a reușit aceasta să intre în posesia banilor.

Mai mult
Kirk Kerkorian - întruchiparea visului american, un om fară studii finisate care a devenit un investitor legendar.
27 Iun 2020 17:04 43 Istorie

Amprenta lăsată de Kirk Kerkorian în domeniul afacerilor - un om fară studii finisate, boxer iar mai apoi pilot. Persoana care a devenit regele Las Vegasului și un investitor legendar.

Mai mult
Marele Zid Chinezesc - o creație grandioasă a poporului chinez, construcția căruia a durat mai bine de 2 mii de ani
14 Iun 2020 04:56 51 Istorie

Aproape fiecare din noi a auzit despre Marele Zid Chinezesc, dar haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra principalului punct de atracție chinezesc, care este lungimea oficială și neoficială, de ce este numit și cel mai lung cimitir, vedeți câteva fotografii vechi, istoria și motivul construcției și câteva fapte interesante.

Mai mult
Hachiko istoria unui câine care a emoționat o lume întreagă (Foto)
02 Iun 2020 21:38 53 Istorie

Hachiko  - un câine din rasa Akita Inu, considerat un simbol al fidelității și devotamentului din Japonia.

Mai mult
Muntele Rushmore - memorialul celor 4 președinți sculptați în stâncă. Cum și de ce a fost construit ?
01 Iun 2020 12:54 50 Istorie

Memorialul Naţional „Mount Rushmore” este situat în masivul Black Hills, la sud-vest de orașul Keyston în Dakota de Sud, SUA. Muntele respectiv este cunoscut prins sculpturile de 18,6 metri înălțime sculptate în roca sa de granit care-i reprezintă pe patru dintre primii președinți ai SUA: (poza de la stânga la dreapta): George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln. 

Mai mult
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES