Acasă » Blog » Calatorii

Pamukkale - Izvoarele termale din Turcia, un loc incredibil creat de natură (Foto, Video)

20 Mai 2020 65 0 Calatorii

Pamukkale, în traducere din limba turcă „Castel de Bumbac” - aceasta este o acumulare de izvoare termice
 din Denizli, în sud-vestul Turciei. Specificul lor este că sunt izvoare termale cu o concentrație foarte mare de oxid de calciu. De aceea au un aspect atât de fabulos.


Numele turcesc se referă la suprafața calcarului strălucitor, alb ca zăpada, modelat de-a lungul mileniilor de izvoare bogate în calciu. Apele bogate în minerale se scurg încet și se adună în terase, vărsându-se peste cascade de stalactite în bazinele lăptoase de mai jos. Legenda spune că formațiunile sunt bumbac solidificat. De asemenea, acest loc mai este numit "Piscina Cleopatrei" - potrivit legendei, regina egipteană aici își recăpăta frumusețea și tinerețea.

Turismul este și a fost o industrie importantă în zonă. Încă de la mijlocul secolului XX, hotelurile au fost construite peste ruinele Hierapolisului, provocând pagube semnificative, iar peste terasele bazinelor a fost construit un drum, pe care aveau acces motocicletele.
În anul 1988 zona a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO, hotelurile au fost demolate, iar drumul a fost eliminat și înlocuit cu bazine artificiale.

Pe lângă frumusețe, bazinele din Pamukkale au proprietăți uimitoare de vindecare. Unii turiști spun că ai senzația ca și cum ai fi într-o piscină cu șampanie. Și toate acestea se datorează compoziției speciale a apei, care este saturată cu sulfat de calciu, dioxid de carbon, bicarbonat de calciu, magneziu și are, de asemenea, un nivel ridicat de ionizare naturală. O astfel de compoziție „magică” ajută la calmarea sistemului nervos, la ameliorarea tensiunii, ajută să facă față bolilor sistemului cardiovascular, ale tractului gastro-intestinal și ale sistemului musculo-scheletic. Pielea este recunoscătoare și pentru astfel de băi.


În ciuda faptului că Pamukkale este o stațiune pe tot parcursul anului, cel mai bun moment pentru a o vizita este octombrie și noiembrie, sau aprilie și mai. În lunile de vară, în special în iulie și august, este foarte cald, pe când iarna este destul de răcoareb(nu mai mult de + 12oC). De asemenea, merită să aveți în vedere că trebuie să mergeți desculți pe travertine, iar căldura și frigul sunt destul de incomode.

 

Imagini
Recomandări:
  Penska Skala - monument geologic de o frumuețe rară și o atracție turistică majoră din Cehia.
  10 Mai 2020 75

  Panská skála este un reper natural situat în apropierea orașului Kamenický Šenov din Regiunea Liberec, în nordul Cehiei. Numele poate fi tradus ca „Stânca Domnului”. Datorită aspectului său, este cunoscut și sub denumirea de Varhany („organe de țeavă”).(Foto + Video)

  Mai mult
  Un călător care nu zboară cu avionul, a vizitat 200 de țări în 4 ani.
  10 Mai 2020 62

  Graham Hughes - un călător englez care a vizitat peste 200 de țări ale lumii, fără să folosească vreodată un avion. Pentru realizările sale originale, Hughes a intrat în Cartea recordurilor Guinness (Guinness World Record) ca persoană care a vizitat 133 de țări într-un singur an cu transportul terestru.

  Mai mult
  Cascda Bigăr o minune din România. (Foto + Video)
  21 Iun 2020 53

  Cascda Bigăr este una din numeroasele frumuseți pe care natura ni le pune la dispoziție. În septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler - Romania, făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate. Imaginile spectaculoase au făcut înconjurul lumii, iar presa internațională nu a ezitat să o includă într-un top al celor mai frumoase cascade naturale din lume.

  Mai mult
  Caminito del Rey - cel mai periculos traseu din lume (Foto + Video)
  05 Iul 2020 43

  Caminito del Rey este o pasarelă pietonală de peste trei kilometri lungime (pe lângă 4,8 kilometri de acces), atașată de stâncă în interiorul unui canion, cu o lățime de doar un metru, atârnând până la 105 metri înălțime deasupra râului, pe pereți aproape verticali.

  Mai mult
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES