Acasă » Blog » Motivație

Parabolă: Cunoaște-ți valoarea! Tu cum ești apreciat ?!

30 Mai 2020 76 0 Motivație

Cu toții suntem supuși opiniei publice, indiferent dacă conștientizăm sau nu acest lucru. Uneori nu acordăm atenție părerilor altora, iar alteori ne doare foarte mult, atât de mult încât această părere rămâne o mare rană în inimile noastre.

Însă noi, nu realizăm un lucru - nu avem nevoie de evaluarea altcuiva, nu trebuie să ne comparăm cu mulțimea. Suntem unici și fiecare își are valoarea sa. Citiți această parabolă până la sfârșit și nu veți regreta. Sper că vă veți recăpăta încredere în sine și îți va permite să te privești cu alți ochi - cu ochii plini de iubire și stimă față de tine.

 Odată, un tînăr sa adresat la un înțelept după ajutor:
 - Ajută-mă te rog! Toți cei din jurul meu îmi spun că sunt un prost, care nu este capabil de nimic. Nu mai vreau să trăiesc! Doar tu mă poți ajuta, ești ultima mea speranță!

Înțeleptul s-a uitat la tip și i-a răspuns grăbit:
 - Iartă-mă, dar am un lucru important de făcut, și nu îți pot rezolva problema acum.
 După ce s-a gândit câteva secunde, a adăugat:
 -Dar dacă îmi dai ajutorul tău, atunci te voi ajuta și eu cu problema ta.

- Bine, a răspuns tânărul, jenat de faptul că chiar și acest înțelept cât pe ce să-l respingă.
- Foarte bine a exclamat, înțeleptul, și si-a scos de pe deget un inel mic, cu o piatră strălucitoare pe el.
-Ia calul meu și mergi la târg ! Sarcina ta nu este deloc ușoară. Trebuie să achit o datorie, așa că tu trebuie să-mi vinzi acest inel, cât mai scump, dar nu mai puțin de un galben (monedă de aur).  

Tânărul a luat inelul și a plecat. Ajuns pe târg, el a început să le ofere potențialilor cumpărători inelul. Au fost mulți interesați, dar imediat ce se ajungea la preț, toată lumea își pierdea instantaneu interesul. Unii chiar au încercat să facă haz de el. Un bătrân negustor i-a spus: 
- O monedă de aur pentru un astfel de inel este prea mult! Își dau o monedă de aramă sau, cel mult, o monedă de argint pentru acest inel.
Răspunsul negustorului l-a supărat foarte tare pe tânăr, deoarece Înțeleptul i-a spus ca în niciun caz să nu scadă prețul. 

Seara târziu, tânărul sa întors acasă cu nimic. Deprimat, a intrat în casa Înțeleptului și a spus:
- Nu am putut duce la bun sfârșit sarcina! În piață, cea mai bună ofertă pe care am putut-o obține pentru acest inel a fost o monedă de argint. Acest inel nu valorează o monedă de aur! Dar nu l-am putut vinde, deoarece mi-ai ordonat să nu accept un preț mai mic...

 - Tocmai ai spus adevărul fără să-ți dai seama. Înainte de a vinde un inel, trebuie să-i  afli valoarea reală a acestuia. Doar un bijutier te va ajuta în acest sens. Mergi la el și întrebă-l cât de mult este gata să ofere pentru acest inel. Dar să nu-l vinzi, indiferent de prețul pe care ți-l va oferi, ci întoarce-te imediat la mine. Tânărul a  încălecat calul și a pornit repede spre casa bijutierului. 

Bijutierul a examinat inelul mult timp și apoi a spus:
- Acum pot oferi doar 50 de monede de aur. Dar dacă îmi dai două săptămâni, sunt gata să plătesc 70 de monede pentru el.

Tânărul, surprins în mare măsură, s-a întors în grabă, pentru ai transmite vestea Înțeleptului. După ce acesta l-a ascultat, a răspuns:
- Dragul meu prieten, așează-te ascultă-mă: „ Tu ești acest inel scump! Prețul căruia poate fi oferit doar de un adevărat expert. De ce atunci, tu te duci prin piață și aștepți ca un negustor zgârcit să -ți dea un preț pe măsură ?


Vreau să înțelegi, că ve-i fi apreciat corect doar de oamenii potriviți și în locul potrivit. Cei care te apreciază, te vor proteja și aprecia pe măsură, și să nu te superi atunci când o persoană te apreciază greșit, doarece poate să nu te cunoască cu adevărat, sau este interesată ca să-ți subestimeze valoarea ta, și să nu rămâi acolo unde nu ești apreciat ” ...

Cunoaște-ți valoarea!

Recomandări:
  Efectul legii conservării energiei pe plan fizic și mental
  13 Iun 2020 46

  De ce uneori ni se pare că nu vom înteplini până la urmă sarcina propusă?!  Pentru că este prea greu, nu suntem pregătiți pentru așa ceva, poate ne temem să părăsim zona de confort sau nu avem energie destulă pentru a merge până la capăt... Care este efecul conservării energiei pe plan fizic și pe plan mental ?!

  Mai mult
  Despre corelația dintre emoții și motivație
  19 Iun 2020 43

  V-ați întrebat vreodată, de ce ascultați muzică tare, sau de ce vă place să vizionați filme? Îți oferă plăcere? Sau poate este un înlocuitor al plăcerii reale?

  Mai mult
  Câteva reguli de succes și reguli de evitare a eșecului în viață
  20 Iun 2020 43

  În viață, adesea ne conducem după anumite reguli, prin care poți obține succesul și să trăiești în armonie cu tine însuți și cu lumea din jurul tău, de asemenea, există zone de eșec care ar trebui evitate. Despre acest lucru scriem în articolul dat.

  Mai mult
  Parabolă: Cum să prinzi fericirea ?!
  22 Iun 2020 44

  O pisică bătrână, înțeleaptă, s-a întins pe iarbă ca să se încălzească la soare. Brusc, un pisoi mic și agitat trecu pe lângă ea. S-a întors, răsucinduse pe lângă pisică, apoi a sărit rapid și a început să alerge din nou în cercuri.

  Mai mult
  Banii aduc Fericirea ?!
  23 Iun 2020 45

  Garantează banii fericirea, sau sărăcia lipsa fericirii ?
  În practică întîlnim bogați dar în același timp - nefericiți, și săraci la fel de dezamăgiți. Și invers.

  Mai mult
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES