Acasă » Blog » Istorie

Povestea lansării a 1,5 milioane de baloane, care s-a transformat rapid într-o catastrofă.

05 Iul 2020 40 0 Istorie

În septembrie 1986, orașul american Cleveland trăia în așteptarea unui record extraordinar - urma să aibă loc lansarea pe cer a unui milion și jumătate de baloane. Cu o zi înainte de lansare, 25 de mii de voluntari au umflat baloane cu heliu.

Pentru a împiedica baloanele să zboare înainte de vreme, la nivelul etajului trei, organizatorii festivalului au întins o plasă cu mărimea - 76 pe 46 de metri. În total, organizatorii au cheltuit jumătate de milion de dolari pentru festivalul baloanelor.

În dimineața zilei de lansare, o veste proastă a venit din partea meteorologilor. De Cleveland se apropia de un ciclon rece și ploaia. S-a decis ruperea plasei și eliberarea baloanelor pe cer.

Un curcubeu uriaș din baloanele colorate a surprins pe toată lumea prezentă la spectacol. Adulții s-au bucurat ca niște copiii, iar copiii la rândul lor săreau de fericire. Cu toate acestea, distracția s-a încheiat foarte repede. A venit ploaia.

Un milion și jumătate de baloane s-au udat și au început să revină la sol. Drept urmare, pe străzile orașului Cleveland s-a lăsat haosul, baloanele căzute au provocat zeci de accidente rutiere. Nu era posibilă circulația pe principalele străzi ale orașului - baloane erau peste tot. De asemenea, aeroportul și-a suspendat activitatea.

Din păcate, acest eveniment nereușit a provocat moartea a doi pescari. În acea zi, barca lor s-a rostogolit. Iar salvatorii pur și simplu nu i-au putut găsi pe bărbați. Întregul lac era acoperit cu baloane. Doar câteva zile mai târziu, trupurile pescarilor au fost aduse de val.
Una dintre soțiile pescarilor morți i-a dat în judecată pe organizatori. Un alt proces a fost intentat de proprietarii unor grajduri, a căror cai arabi se temeau de obiectele care cădeau din cer. Caii de frică, au început să alerge haoric lovinduse cu capul de gard. 
Unele baloane au zburat chiar și până în Canada, iar locuitorii Statelor Unite au trebuit să curețe și aici.

Imagini
Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES