Acasă » Psihologie
Experimentul Rosenhan - despre a fi sănătos mintal în locuri pentru nebuni.
08 Iul 2020 21:47 41 Psihologie

Experimentul Rosenhan este un experiment celebru realizat în 1973 în SUA de psihologul David Rosenhan care a pus la îndoială validitatea diagnosticului psihiatric. Rezultatele sale au fost publicate de revista Science în articolul „Mental Healthy at the Site of Crazy People” (Sănătos mintal în locuri pentru nebuni). Această publicație este considerată un articol critic important și semnificativ asupra diagnosticărilor psihiatrice.

Mai mult
Parabolă : „Pune paharul jos! ” Care ar trebui să fie atitudinea corectă față de probleme ?!
30 Iun 2020 21:16 48 Psihologie

Toată lumea ar trebui să citească această parabolă înțeleaptă, deoarece conține întregul sens al problemelor noastre. Citește și fii mai înțelept!
 

Mai mult
Banii aduc Fericirea ?!
23 Iun 2020 21:17 48 Psihologie

Garantează banii fericirea, sau sărăcia lipsa fericirii ?
În practică întîlnim bogați dar în același timp - nefericiți, și săraci la fel de dezamăgiți. Și invers.

Mai mult
Câteva reguli de succes și reguli de evitare a eșecului în viață
20 Iun 2020 07:25 45 Psihologie

În viață, adesea ne conducem după anumite reguli, prin care poți obține succesul și să trăiești în armonie cu tine însuți și cu lumea din jurul tău, de asemenea, există zone de eșec care ar trebui evitate. Despre acest lucru scriem în articolul dat.

Mai mult
Efectul legii conservării energiei pe plan fizic și mental
13 Iun 2020 15:38 50 Psihologie

De ce uneori ni se pare că nu vom înteplini până la urmă sarcina propusă?!  Pentru că este prea greu, nu suntem pregătiți pentru așa ceva, poate ne temem să părăsim zona de confort sau nu avem energie destulă pentru a merge până la capăt... Care este efecul conservării energiei pe plan fizic și pe plan mental ?!

Mai mult
Stabilirea obiectivelor în viață, în baza priorităților de bază.
07 Iun 2020 12:54 49 Psihologie

Cred că înainte de a ne stabili careva obiective specifice, este necesar ca mai întâi să identificăm prioritățile de bază în viață... Acestea vor fi anume acele valori de bază care sunt asemeni unui far ce ne ghidează pe întuneric, pentru a nu ne îndepărta de calea principală a vieții.

Mai mult
Ce este dialogul Intern, cum să-l stopăm?
01 Mai 2020 09:19 66 Psihologie

Dialogul intern poate fi definit ca fiind o comunicare a unei persoane cu ea însăși , elementul conversației interne care asigură dialogismul conștiinței este considerat reflecție, care are la bază concentrarea atenției unei persoane asupra experienței și condiției subiective.

Mai mult
Învățați din perspectiva „prezentului” pentru a vă evalua pozitiv trecutul
01 Mai 2020 10:11 66 Psihologie

- Relația cu experiența trecută este cel mai important indicator al înțelepciunii umane. Anume experiența prin care ați trecut va permite să preveniți repetarea greșelilor pe care le-ați făcut anterior.

Mai mult
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES