Acasă » Blog » Curiozități

Tablourile tridimensionale ale lui Sergi Cadenas, care nu lasă pe nimeni indiferent. (Foto + Video)

07 Iun 2020 52 0 Curiozități

Sergi Cadenas a descoperit un mod nou de a crea, picteză pe ulei lucrări tridimensionale, care în funcție de unghiul pe care îl privești, imaginea se schimbă.

Sergi Cadenas s-a născut la Girona în 1972. Când avea 15 ani, a început să lucreze în atelierul tatălui său, iar cinci ani mai târziu, se afla la cârma afacerii. 
Dezvoltarea artistică a lui Cadenas a fost întotdeauna legată de lumea artizanului. A studiat designul și Arta fierului Forjat în Gremi de Serrallers din Barcelona și, deși este un pictor priceput, nu a studiat niciodată pictura. 

În zilele noastre, el este responsabil pentru „Ferros d’Art Cadenas”, afacerea de familie, o companie binecunoscută din Girona, care activează de aproape trei secole. De când predecesorii săi s-au mutat acolo în prima jumătate a secolului al XIX-lea, turnătoria a fost o parte esențială a istoriei culturale și arhitecturale a orașului. Bunicul lui Sergi, Nonito, a lucrat cu arhitectul Rafel Masó, iar lucrarile sale din fier forjat pot fi văzute în mai multe construcții  de ale lui Masó.

Sergi a continuat meseria de familie, iar acum este un meșteșugar recunoscut, specializat în tehnici de forjare. De asemenea, lucrează și colaborează cu diferiți arhitecți din Girona. Pe lângă activitatea de familie, el se dedică propriei pasiuni, pictare artistică, la care a ajuns într-un mod cu totul autodidact (nu la învățat nimeni). 
Dorința de a experimenta și de a descoperi noi moduri de a crea, l-au determinat să picteze pe ulei lucrări tridimensionale, care în funcție de unghiul pe care îl privești, imaginea se schimbă. În prezent, este concentrat în portrete de format mare realizate cu această tehnică dificilă de execuție și cu o mare precizie. Rezultatele sunt atât de uluitoare și spectaculoase încât nu lasă pe nimeni indiferent. 

 

Imagini
Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES