Acasă » Blog » Calatorii

Un călător care nu zboară cu avionul, a vizitat 200 de țări în 4 ani.

10 Mai 2020 61 0 Calatorii

Graham Hughes - un călător englez care a vizitat peste 200 de țări ale lumii, fără să folosească vreodată un avion. Deci, Hughes călătorește exclusiv pe uscat și apă, ignorând complet calea aeriană. Pentru realizările sale originale, Hughes a intrat în Cartea recordurilor Guinness (Guinness World Record) ca persoană care a vizitat 133 de țări într-un singur an cu transportul terestru.

Graham a visat să călătorească încă din copilărie și, prin urmare, la prima ocazie care a apărut,  și-a aruncat lucrurile într-un rucsac și a pornit la drum. Planul lui Graham era foarte ambițios - a decis să călătorească pe pământ în sensul direct al cuvântului - adică fără să zboare cu avionul. Cineva îl considera un excentric, cineva un nebun, iar între timp Graham Hughes începuse deja să numere țările pe care le-a vizitat.

El și-a numit călătoria „Odyssey Expedition”, iar această „Odisee” nu a fost deloc ușoară. Așadar, de câteva ori în diferite țări, Hughes a fost arestat, inclusiv în Estonia și Camerun, iar în Congo a fost chiar ținut în închisoare o săptămână întreagă. Uneori, el trebuia să stea pe insule mult timp - navele nu mergeau acolo des, iar alte mijloace de transport, nu erau disponibile, avionul fiind un mijloc de transport pe care din stard la refuzat, din propria ambiție.

Necătând la toate greutățile pe care le-a întâmpinat, Graham nu s-a gândit să se oprească - pe paginile pașaportului său erau aplicate tot mai multe ștampile, iar în fața era așteptat de noi țări și aventuri noi.

Și-a început Odiseea în 2009 și a durat aproape patru ani, încheindu-se în 2013.
Graham cheltuia în medie 100 de dolari pe săptămână, iar între timp strângea chiar și bani pentru a sprijini proectul de caritate 'WaterAid', care combate poluarea apelor.

La întrebarea 'de ce?' Graham a răspuns că, în primul rând, i-a plăcut întotdeauna să călătorească și, în al doilea rând, a vrut să le arate oamenilor că lumea nu este de fapt atât de mare și că există oameni peste tot care sunt gata să arate bunăvoință, ospitalitate și ajutor.

Imagini
Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES