Acasă » Știri » Actual

3 mai , Ziua Mondială a Libertăţii Presei

03 Mai 2020 15:25 84 0 Actual

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei pe 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU, la propunerea Conferinţei generale a UNESCO din 15.10.1991. ONU a declarat că „o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice”.

Există o legătură directă între nivelul de democratizare a unei țări și independența mass-media. În țările cu o democrație consolidată, libertatea și independența presei sunt la cote înalte, iar societatea poate evolua. Este datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ne stă în putere să apărăm libertatea presei pentru că, astfel, apărăm însăși democrația.

Din păcate pe parcursul ultimilor ani presa a devenit o adevarată industrie, ce folosesc știrea ca pe o marfă țintind mai mult spre crearea istoriilor senzaționale, ținând cont tot mai puțin de adevăr.

Le dorim la toți cei implicați în procesul de creare a știrilor, inspirație în identificarea temelor de o importanță socială, răbdare și putere pentru a ajunge la adevăr.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES