Acasă » Știri » Actual

Boala „Sub mască”. Coronavirusul poate rezista în straturile interne ale măştilor de protecţie până la 4 zile

24 Mai 2020 13:09 63 0 Actual

O nouă descoperire alarmantă: Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măştilor de protecţie până la 4 zile. Asata a arătat un studiu al Institutului Superior al Sănătăţii din Italia. 

„În ţesutul măştii particule virale infectate au fost detectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măştilor chirurgicale până la 4 zile" - arată un studiu al Institutului Superior al Sănătăţii din Italia, publicat în presă.

De asemenea, Covid-19 rezistă mai bine la temperaturi scăzute şi în medii umede.
Măştile lavabile trebuie folosite o singură dată şi apoi puse imediat în maşina de spălat, fără a le aşeza pe mobilier. Cele de unică folosinţă trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate şi după mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măştile nu se aruncă pe jos: riscul de infecţie este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat" - arată studiul.

„ Faptul că SARS-CoV-2 supravieţuieşte nu înseamnă că transmite boala: dacă există puţine particule virale, riscul de infectare este mai redus.
Din păcate, nu se cunoaşte doza minimă pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia. Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenţi 
", spune epidemiologul Paolo D'Ancona.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES