Acasă » Știri » Actual

Care sund regulile de călătorie cu avionul în UE pe timp de pandemie.

21 Iun 2020 10:01 48 0 Actual

Aproape toate graniţele europene s-au deschis din nou, iar odată cu aceasta se reiau și zborurile. În continuare vă v-om prezenta câteva sfaturi utile pentru cei care au decis să călătorească cu avionul.

  • Măsurile speciale în vigoare pe aeroporturi.

Trebuie de ştiut că în toate aeroporturile europene este obligatorie purtarea măştii de protecţie – din momentul în care pătrundem în terminalul de plecare şi până la părăsirea terminalului din aeroportul de destinaţie.
Excepţie fac copiii sub şase ani şi persoanele care din motive de sănătate nu pot purta mască.

Se recomandă ca călătorii să aibă câteva măști de rezervă, deoarece, pe lângă durata zborului trebuie să adăugăm și și perioada petrecută pe aeroport, iar după cum cunoaștem este recomandabil ca masca de protecţie să fie schimbată odată la patru ore.

  • Perioada de așteptare și check-in

Este interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. 
Dacă ve-ți avea de așteptat o perioadă mai îndelungată trebuie să știți că nu toate restaurantele, cafenelele sau magazinele din aeroport vor fi redeschise. Pasagerii au voie în continuare să bea şi să mănânce în incinta aeroportului, deşi este obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Prin marcaje se indică pasagerilor cum ar trebui să stea la coadă, păstrându-se distanţa. Este prevăzută totodată deschiderea mai multor ghişee de check-in şi blocarea unora din scaunele din sălile de aşteptare. Atât la check-in cât şi la controalele de securitate se va respecta distanţa de cel puţin 1,5 metri.
Majoritatea aeroporturilor nu vor mai permite decât un singur bagaj de mână la bord.

  • Controale de sănătate

În unele țări se efectuează controale de sănătate fie cu camere de termoviziune sau prin măsurarea temperaturii. Aceste măsuri nu sunt obligatorii în aeroporturile germane.
Potrivit săptămânalului “Der Spiegel”, compania germană de zbor Lufthansa, intenţionează să ofere pasagerilor posibilitatea de a face teste de coronavirus pe aeroporturile din Frankfurt şi München.
Rezultatul testelor s-ar obţine în decurs de patru ore, iar oferta este adresată mai ales pasagerilor care călătoresc în ţări în care, la intrare, li se solicită un astfel de test.

  • Care este riscul unei infectări la bord?

Potrivit companiilor aeriene riscul este foarte redus. Aceasta se datoreză faptului că în cabina de zbor aerul circulă în permanență de sus în jos. În acest fel, stropii de respiraţie sunt împinşi spre podea şi nu ajung în dreptul feţei pasagerilor.
Chiar şi dacă aerul circulă în permanenţă şi este bine filtrat, totuși trebuie să ținem cont și de durata zborului. Cu cât durează mai mult un zbor, cu atât este mai mare riscul unei infectări.

Unii experţi solicită păstrarea locului din mijloc sau chiar a unui rând întreg de scaune liber. Este ceea ce recomandă şi autoritatea pentru securitatea călătoriilor cu avionul a UE. Însă companiile de zbor nu sunt obligate să ia această măsură, ci o vor face doar în funcţie de numărul pasagerilor. Ceea ce înseamnă că nu va putea fi respectată întotdeauna distanţa de un metru şi jumătate între călători.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES