Acasă » Știri » Tech / Auto

Efectele crizei COVID-19: Renault va reduce 15.000 de locuri de muncă

29 Mai 2020 22:09 53 0 Tech / Auto

Gigantul auto francez Renault intenționează să reducă aproximativ 15.000 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 4.600 în Franța, ca parte a unui plan de reducere a cheltuielilor de două miliarde de euro în următorii trei ani.

Capacitatea sa anuală de producție globală va fi redusă de la o cifră actuală de patru milioane de vehicule la aproximativ 3,3 milioane. Consultările cu reprezentanții personalului din Franța vor avea loc începând cu luna viitoare.

Industria auto se confruntă cu o criză existențială din cauza pandemiei coronavirusului, care a determinat scurgerea vânzărilor, deoarece guvernele au obligat cetățenii să rămână acasă pentru a încetini răspândirea virusului.

Renault este în discuții cu guvernul francez pentru a obține un împrumut acordat de stat de 5 miliarde de euro, dar guvernul francez a condiționat această garanție pentru ca lucrătorii și producția de automobile să rămână în țară.

 Franța a anunțat marți un plan de 8 miliarde de euro pentru sprijinirea industriei auto, și îndeamnă producătorii auto să se alăture inițiativei europene privind bateriile pentru mașinile electrice.
Emmanuel Macron a declarat că speră că va ajuta țara să devină liderul european în fabricarea de mașini electrice.
Statul francez deține o cotă parte de 15% la Renault.
Totuși copmania Renault speră să reducă numărul de locuri de muncă fără concedieri, prin plecări voluntare, măsuri de mobilitate internă și recalificarea personalului.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES