Acasă » Știri » Moldova

Elicoptere made in Moldova. Polția din Republica Moldova au descoperit un hangar clandestin unde se asamblau ilegal elicoptere (Foto + Video

30 Iun 2020 18:57 71 0 Moldova

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP al MAI din R. Moldova au descoperit un hangar clandestin, într-o localitate din raionul Criuleni, unde se asamblau ilegal elicoptere.

„Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere ”Ka 26” erau produse în condiții clandestine, urmând a fi exportate ilegal în statele din spațiul CSI.
În aceste clipe, procurorii și poliția efectuează percheziții la baza de producere, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru și la domiciliile persoanelor implicate pentru acumularea probatoriului necesar.
Majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii ”afacerii ilegale” sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane (art.248 alin.(5) Cod penal). ” se arată într-un comunicat al poliției.

Potrivit poliției, pe liniile de producere se aflau peste 10 elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.

Pentru aceste acțiuni, făptașii riscă o pedeapsă de la 3 la 10 ani închisoare.

Imagini
Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES