Acasă » Știri » Social

Guvernul va plăti 41,5% din salariul de bază, timp de 3 luni, pentru angajații care revin la muncă din șomaj tehnic. Care sunt condițiile ?

31 Mai 2020 10:07 51 0 Social

Angajatorii își pot rechema la muncă angajații care au fost trimiși în șomaj tehnic, începând cu data de 1 iunie, iar statul va plăti timp de 3 luni, 41,5% din salariul de bază. Practic angajatorii vor plăti doar 58,5 din salariu.

Condițiile impuse de stat sunt ca după terminarea celor trei luni, în care v-or fi ajutați de către guvern, angajatorii sunt obligați ca până la data de 31 decembrie 2020, să nu-i dea afară pe angajați.
Legea se aplică doar persoanelor care au avut suspendarea contractului de muncă pe o perioadă de minim 15 zile, în perioada stării de urgență sau alertă.

Pentru a beneficia de ajutorul de stat, angajatorul va trebui să depună prin mijloace electronice, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene, precum și a municipiului București, in raza cărora își au sediul social, o cerere semnată și datată de reprezentantul legal însoțită de o declarație pe propria răspundere și de lista persoanelor care urmează să beneficieze de această sumă.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES