Acasă » Știri » Actual

NASA a arătat din spațiu topirea ghețarilor din Antarctica și Groenlanda, în ultimii de 16 ani. (Video)

10 Mai 2020 11:03 65 0 Actual

De mai multe decenii, comunitatea științifică a dat alarma, în ceea ce privește topirea rapidă a ghețarilor. Unul dintre proiectele NASA a vizat mulți ani de cercetare în partea de vest a Antarcticii. 16 ani mai târziu, agenția spațială a furnizat dovezi clare ale unui dezastru ecologic iminent.

În perioada anilor 2003 și 2019, satelitul ICESat-2 a monitorizat partea de vest a Antarcticii. Scopul său principal a fost studierea vitezei de topire a ghețarilor. Dispozitivul era echipat cu un altimetru laser, care trimitea un impuls pe Pământ cu o frecvență de 10 kHz. Pe parcursul lucrărilor, a fost posibil să se stabilească o creștere a nivelului mării cu 14 milimetri.

Conform cifrelor oficiale, din cauza încălzirii globale în Antarctica, aproximativ 120 de gigatoni de gheață se topesc anual și aproximativ 200 de gigatoni în Groenlanda. Aceasta este o treime din creșterea totală a apei în oceane. În videoclipul prezentat mai jos, puteți evalua amploarea catastrofei iminente și viteza cu care ghețarii dispar.

 

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES