Acasă » Știri » Externe

O româncă care a plecat în concediu, depistată cu COVID-19 în insula Creta

05 Iul 2020 08:00 53 0 Externe

O româncă care a plecat în concediu cu soțul ei în Gregia, a fost confirmată sâmbătă ca fiind infectată cu noul coronavirus, scrie Agerpres. Acesta  este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiştilor străini în insula greacă Creta. 

MAE precizează că femeia a ajuns în Grecia pe 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta. 
„Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul", se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul de Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul țării, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES