Acasă » Știri » Externe

OMS - un preparat destul de ieftin și accesibil poate salva viața pacienților grav bolnavi de COVID-19.

17 Iun 2020 19:49 56 0 Externe

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) salută rezultatele studiului clinic inițial din Marea Britanie  care arată că dexametazona, un corticosteroid destul de ieftin, poate salva viața pacienților grav bolnavi de COVID-19. Pentru pacienții care au nevoie de ventilatoare, s-a demonstrat că tratamentul reduce mortalitatea cu aproximativ o treime, iar pentru pacienții care necesită doar oxigen, mortalitatea a fost redusă cu aproximativ o cincime, se arată într-un comunicat de presă a OMS.

„Aceasta este o veste grozavă și felicit Guvernul Marii Britanii, Universitatea din Oxford și numeroasele spitale și pacienți din Marea Britanie care au contribuit la această descoperire științifică salvatoare de vieți” a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Beneficiul a fost observat doar la pacienții grav bolnavi de COVID-19 și nu a fost observat la pacienții cu boală mai ușoară.
Cercetătorii au împărtășit informațiile inițiale despre rezultatele studiului cu OMS și se așteaptă analiza completă a datelor în zilele următoare. Îndrumările clinice ale OMS vor fi actualizate pentru a reflecta cum și când medicamentul trebuie utilizat în cazurile de COVID-19.

Dexametazona este un steroid care a fost utilizat încă din anii ’60 pentru a reduce inflamația într-o serie de afecțiuni, inclusiv afecțiuni inflamatorii și anumite tipuri de cancer. Acesta este listat pe lista OMS de medicamente esențiale din 1977 în mai multe formulări și cel mai important, este accesibil în majoritatea țărilor.

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES