Acasă » Știri » Tech / Auto

Prima Dacia electrică. O “rEVoluție electrică” sub numele de Dacia Spring. (Foto)

01 Iun 2020 10:01 47 0 Tech / Auto

Dacia demarează un nou capitol. Brand-ul foarte popular în Europa datorită prețurilor accesibile ne propune acum o versiune cu emisii zero, după cum promit ei - o “rEVoluție electrică”.

Dacia Spring electric prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Vehiculul se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi : simplitate, robustețe și accesibilitate. 

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP,
fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021.

Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric și electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluția ideală pentru o utilizare zilnică fără griji.

O atenție deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Versiunea de serie a primului concept electric de la Dacia va fi dezvăluită, cel mai probabil, în această toamnă, la Salonul Auto de la Paris. Cei de la  Dacia, promit că “Spring” va fi cel mai accesibil model electric de pe piață, cu un preț de pornire de până la 20.000 de euro.

Imagini
Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES