Acasă » Știri » Economic

România ar urma să încaseze 33 de miliarde de euro din planul de redresare a economiei propus de CE.

27 Mai 2020 21:28 52 0 Economic

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dorește să aloce cel puțin 750 de miliarde de euro suplimentar la bugetul comunitar, ca fond de susținere pentru relansarea economiei după criza coronavirus. 

Cu toate că mai multe țări își doreau ca banii alocați să fie investiți pentru a salva de la faliment anumite ramuri industriale amenințate acum de urmările crizei coronavirus, acești bani urmează să fie utilizați pentru îndeplinirea obiectivelor pe termen lung ale UE, adică proiectele de combatere a modificărilor climatice, de digitalizare, de cercetare și dezvoltare.

Vestea bună este că România este unul dintre principalii beneficiari. Primim 33 de miliarde de euro și trebuie să înapoiem doar 12 miliarde de euro.
Vedem că țările bogate plătesc mai mult decât primesc. Asta înseamnă solidaritatea în Europa.
” a scris Siegfried Muresan într-un mesaj pe facebook.

Cancelara Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron optează pentru un fond de 500 de miliarde de euro finanțat prin datorii comune. Austria, Danemarca, Olanda și Suedia doresc ca fondurile de reconstrucție post-coronavirus să nu fie alcătuite din subvenții, dar din credite care să fie plătite înapoi. Italia, însă se opune sistemului de creditare, pentru a nu se îndatora și mai mult.

Propunerea președintei CE, vine ca o soluție pentru a împăca aceste două tabere - 500 de miliarde vor fi acordate sub formă de subvenții, iar restul ca împrumuturi. 
Creditul va fi plătit înapoi în 20 de ani. Contribuțiile statelor membre la bugetul comunitar ar urma să crească de asemenea, după ce va începe plata creditului.

Imagini
Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES