Acasă » Știri » Actual

Starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile, începând din 17 iunie. Ce amendă primești dacă nu porți mască ?

16 Iun 2020 19:50 55 0 Actual

Marți 16.06.2020 premierul Orban a anunțat adoptarea hotărârii prin care se propune prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 17 iunie.

„Am luat decizia de a face un nou pas în relaxare. Se ştie că se va permite desfăsurarea activităţilor în centrele comerciale de tip mall cu excepţia cinematografelor, restaurantelor, sălilor de jocuri.
Se va relua activitatea pentru sălile de fitness si aerobic. Se reia activitatea în afterschool-uri, grădiniţe pe perioada verii. Odata cu incetarea scolii inceteaza masura de sprijin prin care am asigurat un venit unui parinte pentru ca parintele sa poata sa stea acasa cu elevul. Parintii trebuie să iși reia activitatea”, a declarat Orban la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a confirmat că, în plus faţă de celalalte măsuri de relaxare, vor fi reluate slujbele în interiorul bisericilor.

„ Noi nu am inchis bisericile. Bisericile au fost deschise. Nu s-a permit oficierea slujbelor. Bisericile nu au fost inchise. Cei care au titrat asta nu au titrat corect adevarul. Decizia e de aceea de a permite oficierea slujbelor si in interiorul bisericilor. Va fi un numar redus de credinciosi care vor putea asista la slujbe in interior”, a afirmat Orban.

Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile publice închise și în transportul public în comun, pe toată perioada stării de alertă.
Astfel, persoanele care vizitează un spațiu public de tip închis fără mască, riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei, valori stabilite prin Legea 55/2020 privind starea de alertă. Dacă sunt sancţionate, pot plăti jumătatea din amenda aplicată de agentul constatator în termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contravenţie.

 Premierul a mai declarat că:  ”Măsurile de relaxare se iau în funcţie de riscul epidemiologic. Acolo unde există un număr mare de persoane, acolo unde persoanele stau în contact mult timp, acolo unde e dificil de respectat măsurile de protejare a cetăţenilor, o dificultate de a resepcta distanţa fizică de protecţie sanitară”

Recomandări:
Comentarii 0
avatar
Copyright © 2020 LifeX.info uCoz Design by ATHEMES